Gazeta Sporturilor a lansat o provocare interesantă deasupra Ligii 1: „Rezistă Edi pe termen lung sau Gigi va renunță prematur la acest experiment atipic?”

Predictibilitatea pentru acest subiect este mai dificilă decât prognoza FOREX sau a Bundesligii când nu e implicată Bayern Munchen. Dacă rezultatele bune vor continua și se topește în continuare distanța față de CFR, Edi va rezista. Cu toată senzația, mai mult sau mai puțin justificată, că încă nu funcționează jocul.

În egală măsură, există un deja-vu că jucăria reparată se întoarce invariabil la proprietar înaintea playoff-ului. Fotbalul „șampanie” necesită timp și distribuție pe măsură. Edi n-a beneficiat de niciuna până acum. Trăim paradoxul că „succesul lui Edi e insuccesul finanțatorului și invers”. Bineînțeles, doar principial vorbind. Asta se traduce că oricum va fi, nu e bine pe termen lung! 😁

Cel mai probabil, există o frământare interioară, o luptă între a câștiga din nou titlul și a valorifica cota mărită a jucătorilor și orgoliul personal de a avea o implicare mai profundă în „bucătăria” echipei câștigătoare.

Dar victoria lui Edi capitalizează victoria managementului corect in fotbal. Superlativele: victoria istorică contra lui Dinamo, cele șase victorii la rând în toate competițiile, înjumătățirea diferenței față de CFR sau ultimul episod din „cei 13 de la Barletta„ nu sunt întâmplătoare, cineva știe rețeta succesului în baza ultramodernă de la Berceni. Fără îndoială! Deznodământul depinde și de reacția echipei lui Dan Petrescu.

La prima vedere, PIN-ul pare pierdut, dar Petrescu a demonstrat, deseori, ca e magician. Iar lupta e și mai interesantă pentru că Reghe pune stăpânire pe situație în Oltenia.

Concluzia este: învinge Edi, sau nu, ego-ul nemăsurat al conducătorului? Sau are soarta celorlalți? Pronostic 1X2.😁

narcis
octombrie 19, 2021
Tags: ,

4 comments on “EDI versus EGO

 1. Despre pronosticul 1×2.Opinia mea este ca și Edi și Becali (și FCSB) au numai de pierdut din această situatie toxică pentru performanta.E demult clar ca Becali nu-si poate stăpâni pornirile de a lansa in media toate nazbatiile care îi trec prin minte privind FCSB. E o situatie se pare fără ieșire . Singura “ieșire ” din această situatie irationala poate sa fie (în opinia mea) numai iesirea definitiva a lui Becali din fotbal, atunci când va realiza ca pe de o parte nu poate sa se schimbe și când va mai realiza pe de altă parte ca in aceste conditii nu va avea decat decepții. Aceasta situatie absurda continua de prea mult timp ca sa existe un alt final. Este un “déjà vu” al perioadei cand Narcis si Vintila au fost la cârma echipei si au reușit să o scoată la lumina (de pe ultimul loc din liga ) răstimp in care echipa a practicat și un fotbal de calitate.Asta nu a oprit pornirile autodustructive ale lui Becali.
  Mai am doua “observatii” :
  1)”Errare humanum est sed perseverare diabolicum”
  2)”Ulciorul nu merge de multe ori la apa” …Odată și odată se va sparge 😀

  1. Intalnirea Farul-FCSB Edi a fost meci-scoala pentru confruntarea ideatică Edi vs Gigi. Echipa lui Hagi a avut o posesie covârșitoare însă total sterilă în timp ce echipa lui Edi s-a aparat eficient cu contraatacuri sporadice care s-au soldat cu un gol și alte câteva mari ocazii ratate. După atâta ani în fotbal Gigi nu intelege că posesia balonului este doar un mijloc și nu în scop în sine.Scopul principal al oricărei confruntări sportive este Victoria. Desigur ca orice iubitor de fotbal (și Becali este unul !) dorește si un fotbal-spectacol ,nu numai victoria, însă acest deziderat nu poate fi decât rezultatul imbinarii multor factori favorabili care nu există deocamdată nici în cadrul echipei, nici in cadrul fotbalului românesc, și aș complecta, nici în fotbalul mondial (datorita pandemiei).
   Concluzia :
   d-l Becali ar trebui sa se mulțumească deocamdata cu victoriile și să spere că în timp echipa va progresa la capitolul joc spectaculos. Conditia “sine qua non” să discute problemele echipei nunai cu echipa tehnica și să fugă “ca de dracul” de a-si împărtăși gândurile și sentimentele fotbalistice in media.Daca un preot în care are încredere i-ar spune acest lucru poate ca ar avea mai mult efect la Gigi. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *