Social Media face parte din viața noastră de zi cu zi. Este un instrument de interacțiune cu prietenii, pentru unii – cu fanii, o sursă de informație, dar și de venituri. Acest lucru este valabil și pentru cei mai cunoscuți jucători de fotbal din lume, care-şi dedică destul de mult timp, dar și atenție modului în care apar pe Facebook, Twitter și Instagram.

Multe dintre conturile fotbaliștilor sunt administrate de o întreagă echipă media, dar sunt și pagini care au o tușă personală. Fie că postează cele mai bune glume despre fotbal, momentele în care se antrenează sau joacă, ori un simplu selfie, fotbaliștii de renume internațional captează nu numai blitz-urile fotografilor ci și atenția urmăritorilor din întreaga lume.

Mai mult, pentru o parte dintre aceștia, Social Media este o sursă de venituri suplimentare. Potrivit unui clasament realizat de bloggerul Sam Cox de la 888sport după totalul fanilor de pe cele mai mari trei platforme de socializare, Facebook, Instagram și Twitter, cei mai urmăriți fotbaliști de pe planetă din acest moment sunt:

5. Ronaldinho – 105 milioane de urmăritori

Puțini au folosit magia în fotbal precum a făcut-o Ronaldinho. Deținător al Balonului de Aur, brazilianul a fost iubit pretutindeni de-a lungul carierei sale, jucând cu bucurie și chinuind cu măiestrie apărările adverse.

„Operele” lui Ronaldinho continuă să fie virale și în zilele noastre. În prezent, este conectat și pe rețelele de socializare, acolo unde, pe Instagram, de exemplu, are deja peste 2.000 de postări și 52 de milioane de urmăritori.

4. David Beckham – 113 milioane de urmăritori

La rândul lui retras din activitate, faima lui David Beckham rămâne la cote la fel de mari, precum în perioada în care fostul jucător de la Manchester United și Real Madrid încânta pe gazon.

În prezent, Beckham s-a mutat în lojă, este proprietarul LA Galaxy și chiar dacă „a dat fotbalul pe soccer”, rămâne unul dintre cele mai urmărite personaje din fotbalul mondial pe rețelele de socializare.

Beckham era un brand și înainte de a fi prezent în Social Media și ar fi trecut cu un considerabil avans în fruntea acestui top dacă Facebook, Twitter și Instagram ar fi existat și în urmă cu 20 de ani.

 3.   Lionel Messi – 237 de milioane de urmăritori

Starul Barcelonei este considerat de către mulți dintre iubitorii fotbalului cel mai bun jucător în activitate al planetei, însă când vine vorba de rețelele de socializare, Messi este departe de a fi un rege.

În eterna comparație cu rivalul rău, Cristiano Ronaldo, sud-americanul are de recuperat cifrele sale pe „terenul” Social Media, fiind la aproape jumătate din anvergura portughezului.

Messi este cunoscut ca fiind un fotbalist discret, care nu forțează lumina reflectoarelor, iar activitatea sa din Social Media demonstrează acest lucru.

2. Neymar –  243 de milioane de urmăritori

Brazilia are o populație de peste 200 de milioane de locuitori, iar Barcelona este unul dintre cele mai mari cluburi din lume. O „plajă” perfectă pentru Neymar, un jucător căruia îi place să strălucească, să epateze și pe teren și în afara gazonului.

Brazilianul ajuns între timp în „Orașul Luminilor” din postura de cel mai scump jucător din lume, nu uită să-și schimbe look-ul aproape la fiecare etapă. Aspect care are partea sa de contribuție la cei 137 de milioane de urmăritori de pe Instagram, o cifră mai mare și decât a lui Katy Perry și Taylor Swift.

1.  Cristiano Ronaldo – 418 milioane de urmăritori

Este liderul incontestabil al acestui top, cu aproximativ 420 de milioane de fani în Social Media. Atacantul lui Juventus ocupă poziția a șasea pe Twitter, dar este cel mai important fotbalist în clasamentul Instagram și Facebook.

Cei aproape 122 de milioane de fani de pe Facebook i-au adus fotbalistului care își calculează imaginea până la ultimul pixel un avans de 20 de milioane în fața oricărui alt fotbalist.

narcis
iulie 4, 2020
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *