În ceea ce-l privește pe Andrei Cristea, cu bucurie recunosc că am satisfacția celei mai frumoase competiții la finalul căreia ,,elevul își depășește profesorul”. Andrei a depășit borna de 400 de meciuri în Liga 1 și peste 100 de goluri marcate. Am încercat să investim în viitor și să folosim împreună în mod util lungile zile de cantonament premergătoare jocurilor în perioada FCM Bacău. Îl felicit pentru o carieră demnă de urmat și îi mulțumesc pentru aprecieri!

Andrei, ai intrat într-o galerie selectă, a jucătorilor cu peste 100 de goluri marcate în carieră. Care îți este nivelul fizic, vei continua ritmul acesta excelent, auto impus?

E o bornă importantă a carierei mele și atât timp cât mă simt bine fizic și sunt motivat, voi continua pe dreptunghiul verde.

Cum a fost experiența germană de la Karlsruher dincolo de accidentarea cumplită?

A fost prima mea experiență din străinătate. Am remarcat încă o dată că nemții sunt foarte organizați si disciplinați. O perioadă cu bune și cu rele care cred că m-a maturizat ca om și sportiv.

Ce planuri ai după ce vei încheia cariera de jucător? Vei rămâne in fotbal?

Trebuie să recunosc că mi s-a propus să rămân în organigrama clubului Poli Iași la sfârșitul carierei și le mulțumesc. Încă nu m-am decis pe ce poziție mă regăsesc și pot face performanță. Încă analizez.😀

Ai “schimbat” de nenumerate ori tabela de marcaj și sigur toate golurile sunt importante. Există totuși unul cu totul special în memoria ta?

Asta a fost menirea mea și sunt multe goluri care-mi vin rapid în minte într-o ordine aleatorie:

  • Golurile cu Valencia pentru Steaua în acea calificare dramatică și spectaculoasă).
  • Golul din Steaua-Poli Timișoara 2-1 când am caștigat campionatul în Ghencea după 7 ani .
  • Golul “minunii de la Liberec” când ne-am calificat în grupe cu Dinamo .
  • Golul de la Alba Iulia pentru Dinamo când mi-a adus titlul de golgheter (din pasa lui Gabi Boștină).
  • Golul cu Hajduc Split pentru Poli Iași (fiind primul gol a lui Poli în Cupele Europene).

Ce părere ai despre „cazul Colțescu”?

Este o exagerare dusă la extrem. Îl cunosc pe Seby și știu că suferă pe nedrept în aceste momente.

Cum mai suporți cantonamentele? Îți amintești de perioada petrecută împreună la FCM Bacău?

Din fericire, vremurile s-au mai schimbat, Narcis și mulți dintre antrenorii din ziua de azi nu prea mai fac cantonamente lungi ca-n trecut.😀 A fost o perioadă de neuitat pt mine, copil fiind am învațat enorm de la tine. Cu siguranță faptul că mai joc si la vârsta mea se datorează si felului tău de a te pregăti și sfaturilor pe care mi le-ai dat atunci cand împărțeam aceeași camera de cantonament. 💙⭐️

Ai lăsat lucruri bune în urma ta la cluburile unde ai activat, dar pentru Bacău, Steaua, Dinamo, Iași ai reușit performanțe de neuitat. Simți această responsabilitate în fața colegilor mai tineri?

E o mare responsabilitate față de ei, față de club, de suporteri. Ultima perioadă a carierei cântărește foarte mult pentru viitorul oricărui sportiv și de aceea, încerc să implic toată experiența acumulată ca lucrurile să meargă bine in toate directiile.

Care este opțiunea ta pentru Top 5 atacanți All time din fotbalul mondial?

  1. Ronaldo Nazario da Lima
  2. Andrei Shevchenko
  3. Romario
  4. Raul Gonzalez
  5. Ruud van Nisterlooy

Cum a suportat familia această perioada grea a pandemiei?

Sunt momente dificile și pentru noi. Singurul avantaj a fost că am reușit să petrecem mai mult timp împreună. Știi bine că programul competițional ne ține deseori departe de cei dragi. Acum ne-a unit mai mult.💙

Am o curiozitate. Ai avut parte de momente memorabile atât la Steaua (vezi returul cu Valencia, câștigarea ,,Meritul Sportiv”) cât și la Dinamo (titlul de golgeter în 2011 ). De ce Dinamo a rămas mai puternic în sufletul tău?

E adevărat returul cu Valencia rămâne adânc întipărit în memoria mea și a iubitorilor fotbalului, însă titlul de golgheter obținut pentru Dinamo este ceva unic în cariera mea și reprezintă cea mai mare performanță individuală de până acum. Dincolo de rivalități mă bucur că am avut șansa să joc și să marchez la cele mai mari trei echipe ale fotbalului românesc, Steaua, Dinamo, Craiova.

narcis
decembrie 30, 2020
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *