Ce subiect fierbinte avem saptamana aceasta?
Pai, mingea ridicata la fileu de Razvan Lucescu:
„Ce mare performanta e un sfert de finala la CM ’94 de trebuie s-o numim ,,Generatia de Aur” si nu pe Steaua ’86?”
Dorinel Munteanu, recordman-ul selectiilor, a reactionat primul, asa cum ii sta bine unui lider, acuzandu-l ca nu face parte din Generatia ’94, de aceea gandeste asa. Dar oare nu s-a grabit si el?
Pana la urma nu e doar generatia lor, e generatia noastra, a tuturor romanilor, care am suferit, ne-am bucurat, ne-am antrenat sau am jucat alaturi de ei.
In principiu, Razvan atinge un adevar incontestabil. Aurul este metalul pretios din tabelul elementelor asociat cu laurii supremi in sport, cu locul 1. Dupa aceasta logica corecta, Steaua’86 este singura generatie din fotbalul romanesc aurita, aducand Cupa Campionilor in Romania.
Dar oare nu putem evita conflictul alegand un alt element din tabelul periodic al elementelor, platina?
E adevarat cu infatisarea argintului, dar mai scump decat aurul si la fel de pretios pentru noi suporterii. Ambele generatii ne-au scos in strada si ambele performante au reprezentat o motivatie suprema pentru copii sa practice sportul rege.
Astfel avem Generatia de Aur – Steaua ’86, Generatia de platina – SUA ’94 si poate va urma Generatia de plutoniu, actuala Romania U21, mai scumpa decat precedentele.
Pana la urma Generatia de Aur a Frantei 2018 nu e mai iubita in Franta precum iubim noi performantele nationalei lui Hagi.
E ca si cum n-am putea asocia cu metalele pretioase miracolul Rapidului 2006 condus de Razvan, tot sfert de finala, dar in Europa League.