suporteri fotbal

Miță de la Bere Gratis este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei.  Un tip talentat, muncitor, creativ, altruist și un familist convins. O specie rară😊. La el se observă cel mai bine legatura dintre muzică și fotbal. Este un foarte bun fotbalist amator pentru categoria noastră, +40😁. Presiunea competiției, influența venită dinspre public, spiritul de echipă, gestionarea emoțiilor, spontaneitatea și disciplina le regăsim atât în fotbal, cât și în muzică, acolo unde căutăm performanța.

A fost necesar doar să dau tonul și Miță a știut ce să faca cu mingea în interviul nostru.👍

Ești un mare iubitor al fotbalului, cum comentezi regresul din ultimii 15 ani?
Regresul fotbalului românesc este rezultatul unui management defectuos al noilor patroni, coroborat cu interesele meschine și personale ale unor oameni din fotbal. Banii făcuți repede au fost aleși în detrimentul performanței. Al doilea motiv este acela că nu mai punem preț pe valoarea antrenorilor, sub deviza că oricine poate antrena, fără să-i lăsăm să conducă echipa.

Al treilea motiv este acela că fotbaliștii din ultimii opt ani au luat exemplul eronat al vedetelor din străinătate. Vor să fie ca ei, dar muncesc și se pregătesc mult mai puțin, preocupările fiind de natura materială versus performanță.

Există o legătură între fotbal și muzică? Vorbim despre un act de creație în ambele cazuri. Ce sfaturi ai da unui tânăr fotbalist și în egală măsura unui tânăr cântăreț?
Aș spune că punctul comun este transpirația, nu creația. De fapt, acest lucru ne leagă pe noi, artiștii, de sportivi. Dacă aș fi antrenor le-aș spune amândurora să învețe să gândească, să exerseze procedurile până ajung la un automatism și să fie pasionați de ceea ce fac. Dacă nu, să se lase! Fără microb în sânge nu se poate în niciunul dintre cazuri.

Top 5 all time jucători și soliști

Care este echipa ta preferată din fotbalul internațional?
Am două: Barcelona și Liverpool. Dacă unești aceste două concepții, fotbal-reflex și fotbal-dăruire totală, faci cea mai bună echipă a tuturor timpurilor.

Pe acest blog am lansat o provocare, un top 5 jucători all-time. Vreau să știu cum arată și topul tău.
5. Baresi
4. Van Basten
3. Maradona
2. Cruiff
1. Messi

Dar un top 5 soliști din muzică?
5. Robert Plant (Led Zeppelin)
4. Tom Jones
3. Montserrat Caballe
2. Luciano Pavarotti
1. Freddie Mercury (Queen)

„Îmi doresc ca suporterii frumoși ai Stelei să nu mai fie divizați în funcție de orgoliul și de interesele unora”

Avem un mare numitor comun: mă refer la public. Ce crezi că trebuie să facem pentru a ține un public aproape?
Între sport și muzică există o diferență a publicului. La muzica oamenii vin special pentru tine. În sport există competiție, fapt care duce la rivalitate. În sport, succesul suprem este atunci când te aplaudă suporterii echipei adverse și nu o fac pentru că te iubesc, ci pentru că îți respectă valoarea. Chiar și o huiduială serioasă te face să te simți fotbalist. Înseamnă că le e frică. În muzică, dăruirea este cea care contează. Lumea simte exact cât suflet pui pentru ea. Aici e un aspect comun.

Tu cum vezi disputa FCSB-CSA?
Eu sunt un suporter al Stelei din 1985. Am prins fotbaliști extraordinari atunci și dupa aceea și cu rezultate excepționale pentru România. Ceea ce-mi doresc cel mai mult este ca suporterii frumoși ai Stelei să nu mai fie divizați în funcție de orgoliul și de interesele unora sau altora. Și nu sunt totuși de acord ca 5 milioane de oameni să stăm cu sufletul la gură pentru ce face Gigi Becali cu echipa. Eu nu de asta iubesc Steaua.

Messi sau Ronaldo?
Messi. Este talent, caracter, lider. Și, fie vorba între noi, are glezna mai fină. Tot respectul din lume pentru munca grea a lui Cristiano.

„Fără public nu se întâmplă nimic. Nici în fotbal, nici în muzică.”

Ai un meci memorabil din istoria fotbalului românesc?
Sunt multe meciuri care mi-au tăiat răsuflarea, la care am plâns de supărare sau care m-au făcut fericit, dar nu pot spune doar unul. Ci mai multe:

Romania-Danemarca, 1990, 3-1
Romania-Țara Galilor 5-1
Romania-Argentina 3-2
Steaua-Dinamo 1989
Steaua-Rapid, 2006, sferturile Europa League
Și inchei totusi: Steaua-Barcelona 1986

Ești un bun național în ceea ce privește rock-ul românesc. Ce urmează în activitatea trupei „Bere Gratis” în perioada următoare și cum ați depășit această pandemie?
Din păcate, nu am depășit încă pandemia. Nu am mai avut concerte de la sfârșitul lui Februarie. Dar sănătatea oamenilor e mai importantă decât orice concert sau meci. În aceasta perioada poate am reușit să mai scoatem lumea din starea de stres oferindu-le și bucurându-i cu muzica noastră. Poate e prea putin, dar o facem din toata inima. Și ne e dor de public. Fără public nu se întâmplă nimic. Nici în fotbal, nici în muzică.

public
narcis
iulie 13, 2020
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *