
Pechea.GALAȚI..ROMÂNIA
Palmares Profesioniști

2012- Titlul International al Germaniei
2012- 2014 -Campion European WBO
2016- Campion European WBO
Palmares AMATORI
2006- Campion Mondial U19 MAROC
2005- Locul I Cupa României Juniori
2006- Campion Național Juniori
Educație si Formare:
2014– Absolvent al Facultațivii de Educație Fizica si Sport din cadrul Universității “ Dunărea de Jos” Galați
2016– Absolvent al programului de studii universitare de master din cadrul Facultății de Educație Fizica si Sport Galați, domeniul Management Sportiv.
,,Îmi doresc in continuare titlul suprem”
1. Ești singurul român, campion mondial de juniori, la categorie grea. Care este diferența dintre boxul amator la vârf și Top 10 la profesioniști?
Da, până la ora actuală sunt singurul campion mondial al României la juniori și sper din suflet ca această performată să poată fi atinsă și de alți copii. Nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l trăiești pe prima treaptă a podiumului. Diferența dintre boxul amator și cel profesionist este foarte mare, din toate punctele de vedere. În momentul trecerii mele la profesioniști, credeam că-s invincibil și că nimic nu mă va opri, dar boxul profesionist mi-a arătat că nu este chiar așa simplu și că este nevoie de mult mai multă muncă, sacrificii și determinare. Dacă la amatori am ajuns la performanțe foarte mari, când am trecut la profesioniști eram doar un simplu începător.
2. Sunt două strategii în boxul profesionist. Cel mai des întâlnit, un traseu construit cu mare grijă, uneori exagerată, pentru a ajunge în câțiva ani să te bați pentru centură sau modelul tău, acela de a te bate cu cei mai buni, chiar la ei acasă, cu riscurile asumate. Ești mulțumit de nivelul atins?
Fiecare promotor, împreună cu echipa, stabilește un traseu pe care sportivul ar trebui să îl urmeze. Dacă am fi ales să fiu protejat, aș fi urcat în ring numai cu oameni slabi, doar pentru victorii sigure ori eu nu mi-am dorit asta, am ales să mă bat cu cei mai buni, indiferent de riscuri. Mă declar foarte mulțumit de nivelul atins.
3. Știu că–ți place fotbalul de calitate. Care este jucătorul tău preferat și ce echipă susții, în fotbalul mondial?
Îmi place fotbalul de calitate. Nu pot spune că am un jucător sau o echipă preferată. În general, apreciez jucătorii care dau dovadă de seriozitate, atât pe teren cât și în viața de zi cu zi.
4. Boxul, o artă nobilă, dar care îți aduce și multe accidentări. La ce vârstă ți-ai propus să te lași și de ce?
De-a lungul carierei mele, am suferit foarte multe accidentări, totuși mă simt încă în putere și consider că mai am multe de spus în ringul profesionist. Nu pot spune cu exactitate când mă voi lăsa. Mai am chef de bătaie 🤣
5. Ce obiectiv ai, după reînceperea galelor? Încă visezi la titlul suprem?
Aștept cu nerăbdare reînceperea galelor de box, antrenamentele dure și tot ce ține de viața mea de sportiv. Sper să trecem cu bine peste acest hop și să ne reluăm viețile așa cum erau ele înainte de pandemie. Țelul meu nu s-a schimbat cu nimic, îmi doresc în continuare titlul suprem!
6. Filip, minunatul tău băiețel, ce abilități arată? Box sau fotbal?
Momentan, Filip este prea micuț. Sincer mi-aș dori să-l văd pe terenul de fotbal, decât în ringul de box. Important pentru mine este ca el să practice un sport, să aibă o viață echilibrată și să fie fericit cu alegerile pe care le va face.
7. Boxul profesionist presupune o rezistență în ring, la 12 reprize. Cât te antrenezi pentru un meci de centură?
Boxul profesionist este foarte dur, presupune multă muncă , sacrificii și riscuri. Ca să ajungi să boxezi 12 reprize, îți trebuie minimum 3 luni de pregătire intensă.
8. Am curiozitatea să știu, în cât timp îți revii după un meci de 12 reprize la cel mai înalt nivel? Dă-mi câteva detalii, te rog!
Fiecare meci este diferit, pentru că niciodată nu știi cum se va termina. În general, meciurile de 12 reprize cu adversari puternici sunt foarte grele și recuperarea durează mai mult. Totul ține de pregătirea ta pentru acel meci. Eu personal am nevoie de 2-3 săptămâni de recuperare, după fiecare meci, recuperare fizică și psihică.